Monday, 4 March 2013

work *-*

                                        Hai,
                         Assalamualaikum,

          Alhamdulillah sebab dha dapat kerja ! means saya bukan penganggur .yeay ! hhee :D dulu dha try cari tapi mungkin rezeki belum sampai .dulu dha masuk bulan1 ingatkan taknak lha kerja sebab rasa dha malas .kononnya dha give up semua tempat mintak tapi tetap tak dapat :( tetiba masa masuk bulan 2 saya rasa macam nak sangat kerja ! sampai tweet nak kerja ! ada kawan dari sekolah rendah dulu ajak saya kerja dengan dia .okay ! punya excited call lha boss dia .and siap datang interview :) 

          15.03.2013 .first day kerja ! ooppsss lupa nak memperkenalkan tempat kerja :D hhmmm nama kedai i-donut and coffee dekat angsana :) not bad lha .kerja sana best .penat sebab berdiri .actually kerja dekat situ hanya 3 orang pekerja perempuan dan selebihnya iaitu 7 orang lelaki .memang dari awal tempat tuh takde pekerja perempuan .abang-abang dekat sini pun okay .ada satu abang tuh nama dia abg fareez dia kira manager lha tapi dia baker .setiap hari jerit nama "AAQQIILLAAHHHH!!!! display donut!!!!!!!!!!" "AQILAHHH ambikkan pisau!!!!!!!" "AAQQILLAHH bilas kain buruk!" "AAQIILLAHHH sapu sampah!" .hahahah kelakar sebab perempuan yang masuk kerja pagi saya sorang jek :D tapi lama-lama abg fareez okay :D

          Asal i-donut nih dekat indonesia .patut lha masa baru-baru masuk ramai orang indon datang .tapi bukan endon yang selekeh-selekeh .dorang jenis orang endon yang ternama lha .haa ! nak tengok tak gambar tempat kerja ! jap eah






          Hmmmmmmmmmm nih lha cawangan dekat angsana .act boss ada bkak dekat jb central 



          Haa gambar atas nih dekat jb central punya .tapi saya kerja dekat angsana .bila hari sabtu ahad memang penat sungguh ! ramai orang datang .angsana nih sebenarnya tak ramai budak lepak .cuma dia banyak function .means jom heboh lha .konsert apa-apa mesti dekat angsana .tapi bila hari sekolah lenggang .siap boleh duduk-duduk :D

          Ahhhh saya nih kerja sebagai packer :D nak jadi crew tapi tuh budak laki .crew nih dia tukang buat topping donut .by the way kerja dekat sini kenyang .asal lapar jek ambik donut satu then makan .pastu dapat bawak balik free donut .





         Nih lha donut-donutnya .macam kelakar pulak .hhmmm tiap hari saya kena susun donut letak dalam tray .btw donut-donut nih semua buat dekat situu jugak .


          Ahhh nih lha mesin yang digunakan untuk menggoreng donut :D hhehhee .aahhhh jap nak upload something


                                           choco banana

                            heaven berry

          Haaa nih lha favourite donut saya ! heaven berry nih sedap sebab dalam dia ada krim strawberry yang rasa dia ala-ala yogurt :D betul-betul heaven lha bilaa makan .hheee :D act ada lagi satu nama dia almond puff .hmmm sedap ! tiap hari makan -..- dekat sini ada jual air jugak! nampak sedap cnth nye air oreo frosty ,vanilla frosty ,ice caramel latte .hhmm sedap .hheee

          Last sekali nak cerita pasal kawan ! ofc lha mesti ada kawan dekat tempat kerja kan ?! haa kawan sekerjakan nama dia farah ,amalina ,abg clare ,abg fareez ,abg daniel ,abg ariff ,udien ,syafiq ,daus dengan mohd :D dorang baik ! dulu memang lha diam jek .tapi lama-lama okay .dekat tempat kerja saya perempuan yang banyak cakap sebab takkan lha nak malu-malu kan :) kerja mesti nak happy :D 




                                        with amalina :*

         okay itu jek ceritanya :D btw datanglah beli donut dekat tempat saya .kalau kenal InsyaAllah free .hheee

                                       Bye :*

Monday, 28 January 2013

our new life ♥

                                      Assalamualaikum
                       hey hey salam sejahtera everyone ;D

          Pejam celik dha masuk tahun 2013 .and dha nk masuk bulan2 dha .hhaaiihhh masa berjalan dengan sangat pantas :D Oh My Prada ! Ya Allah result exam semakin dekat .okay hati dha mula berdebar 150km sejam ! alright lupakan lupakan lupakan .kita kena terima hakikatnya nanti :'( 




          Hey apa kata kita cerita pasal "my new life" .woah :D act dha nak masuk bulan2 still tak dapat kerja .dha minta mana-mana semua tak dapat lagi .emm tak pelah mungkin belum ada rezeki lagi .saya pun malas nak kerja tapi memandangkan saya nak sangat sambung belajar ke menara gading apa salahnya tolong ayah cari duit sebab lepas nih mesti nak guna duit banyak-banyak .and lagipun saya nak cari pengalaman .dduk rumah tolong ibu agak bosan .hheee tapi anak dara kenalah jadi rajinkan :)) dan itu lah kehidupan baru saya .tolong ibu tolong ibu tolong ibu ! hahahaha takpe lah kan .

          Masuk tahun baru agak sedih and rasa sebak sebab dha tak dapat jumpa kawan-kawan :'( tak dapat belajar dekat sekolah .Ya Allah sejujurnya saya rindu zaman persekolahan .rindu classmates ;'( tapi hidup perlu diteruskan .and sekarang semua dha kehaluan masing-masing .tapi masuk bulan1 kiteorg ada hang out sama-sama .okay nak start cerita nih :DD


         masa 03.01.2013 saya tolong jual buku dekat koperasi dengan faz and putri .tetiba ada lha sorg kawan nih sibuk nak datang sekolah kononnya nak jumpa cikgu kaunsling tapi last-last tak jumpa jugak .btw nama dia ain :p hari tuh memang best sebab dapat jumpa mate yang lain .kiteorang sempat ambik gambar buat kenangan lha konon sebab lagipun faz nak pergi plkn :'(


                                    THIS ! SOME PICTURES






            haiihhh rindu time nih .and time nih cikgu tasha belanja domino's semperna birthday putri :D lepas balik dari sekolah nih .saya dengan ain terus pergi tutti frutti dan ain singgah rumah saya .act tak tahu nak layan macam mana .hheee lepas tuh kiteorg pergi sekolah untuk makan domino's tuh .hohoho .lepas ambik adik sekolah kiteorg pergi ke terminal larkin .emm jumpa shak dekat kfc !!!! time tuh shak tengah rehat boleh lha kiteorg duduk-duduk .hhee ambik gambar ? ohh itu sudah semestinya :)

                                                 LOOK !!!!!!!!!!








          Ahahahhahaa nih lha kami ! best jugak time nih :DD lepas tuh balik .tapi time nih sangat-sangat tak boleh lupa .sedih sungguh bila teringat balik :(

                                      .......................


          masa awal bulan 1 jugak kiteorg pergi sekolah sebab nak ambik nmber pin upu ! jumpa mereka ! act nak jumpa crush jugak tapi tak nampak pun dia .but sokay asalkan dapat jumpa kawan-kawan .time tuh kiteorg luangkan masa dekat sekolah pulak .hhee masa kiteorg lepak dekat library dengan cikgu afzam .kononnya cikgu isma nak jumpa kiteorg tapi dia kan dha sarat mengandung so kiteorg tak jadi nak jumpa dia ;'( borak punya borak tetiba pengetua masuk library jumpa ckgu afzam .and pengetua time tuh bermurah hati belanja kiteorg tapi dekat kantin jek lha .but kita kena lha bersyukur kan :) so kiteorg makan lha beramai-ramai di kantin sekolah .kononnya nak rasa masakan kantin baru :D hoohoohoo






                                             

                                     .........................

          Lama-lama semua dha kerja dan bla bla bla .dorg semua busy .masa berapa hari bulan ntah kiteorg hang sama-sama lagi :D shak ajak pergi cs .KENAPA CS ! takde tempat lain ke ?! act ayah tak suka kiteorang pergi situ .tak tahu lha kenapa .time nak minta izin tuh memang payah nak bukak mulut .memandangkan nak jumpa syieqa yang dua tahun tak jumpa terpaksa lha .last-last ibu yang tolong cakap dkat ayah .hhee dan dan dan ! YEEAAYYYY AYAH BAAGGIIII ! sejujurnya saya pun tak berminat nak pergi cs tuh tak thu kenapa .


          Sesudah tibanya di cs *woah ayat tak bole blah* .okay mula-mula tercari-cari mana lha dorg nih .tetiba nampak shak ,syieqa ,putry ,fara ,seriey dgn fiza :D and masa first jumpa syieqa kiteorg peluk sebab lama sesangat tak jumpa .hhaaiihh so sweet :* hukhuk then kiteorg jejalan .luangkan masa dkat mcd jek .pastu ambik-ambik gambar .hhee

                                      SEE !!!!!!!!!
















          Happy happy happy ! takkan lupa hari nih .serious ! :DD lepas tuh saya ,syieqa dengan fara balik naik teksi .rrrrrrriiiiiinnndddddddduuuuu dekat syieqa :'( dan yang lain .hheee

                                      ...............................


          And last hang out dengan kawan masa bulan1 pergi angsana .kalau pergi angsana ayah pasti kasi sebab dekat dengan rumah .and tujuan pergi angsana sebab nak cari kerja ! :D time nih just hang dengan putry ,ezzaty dengan fiqa jek .tapi tetap best walaupun kiteorg keluar 4 orang .tempat pertama yg dituju ofc lha mcd sebab nak teman dorang makan .pastu dorang pulak kena teman saya cari kerja .then kiteorg pergi main bowling .serious itu lah kali pertama saya main bowling .ezzaty pun first time jugak .amboi amboii nampaknye ezzaty dha ketagih main bowling time tuh .hhee dan akhirnya kiteorang pergi karoke .dorang jek nyanyi .saya rasa suara saya terlalu sedap so saya bagi dorang chance .hhee 










          Harap maklum gambar last tuh ciplak gambar fiqa .hheee sebab time nih tak banyak ambik gambar .sebab pukul 5.30 saya dha nak kena balik .hhaaiihhh pape pun thanks dekat kawan-kawan yang buat saya happy sepanjang bulan1 nih :D                     

                                           ...................



          That's all for today .hhee agak panjang lha kan post kali nih .maklumlah saya dapat update bila ada broadband jek :'( emmm and now i'm happy with my new life :D

                                          Wokey dokey

                                        Take a smile ;))
                                        Assalamualaikum
                                             bye bye
                                              xoxo :*

Tuesday, 11 December 2012

everything will be okay :D

Assalamualaikum readers :D


         Okay hari nih nak cakap "saya" pulak lha .sebab kali nih agak sweet but takde lha best mana poonnggg :D okay mula-mula nak start ayat macam bingung hahahah sebab serious takde idea .jap nak ambik mood -------------

         Bismillah :) sejak dha habis sekolah nih macam-macam fikir .ingatkan bilaa dha tak sekolah boleh lha tenangkan fikiran .tapi hakikatnya jauh apa yang dibayang .sedih sebab dha semakin jauh dengan orang yang saya sayang .terutama sekali kawan ddannnn someone



          Cinta yang sejati memang susah untuk dicari kan ? okay takpe lha saya percaya pada jodoh yang akan diberikan oleh Allah kepada kita .kadang-kadang teringin jugak nak tahu siapa orang yang dirahsiakan Allah tuh .tapi kita nih kena banyak bersabar dan menunggu saat-saatnya nanti :) 

          Jadi orang perempuan memang susah lagi lha bab-bab cinta nih .okay bukan tak bersyukur .cuma tak tahu nak buat ayat macam mana .faham-faham je lha ye :) contohnya kami kena pendam perasaan sampai bila-bila .tapi ada jugak sesetengah yang suka jujur dekat lelaki .tapi saya lebih suka orang laki tuh terus terang dekat kita .gentlemen :D sekurang-kurangnya takde lha buat kita menunggu kan :) 

         Kenapa saya boleh suka dekat kawan sendiri ? even dia bukan sama umur tapi dia baik and rapat dan mudah memahami .dha dua tahun kawan tapi dia macam nak ajak main teka-teki .aduuhh saya kalau bab-bab nih memang tak suka .semakin hari semakin rapat tapi takut nak luahkan perasaan .dan paling penting dia akan emo bilaa saya cerita pasal lelaki lain .dan dia cuba jealouskan saya bila dia IM dengan perempuan lain .saya tak faham :(



         Saya cuba lupakan dia .tapi susah :( mesti semua orang pernah merasanya kan ? sampai sekarang dia tak tahu yang saya menaruh harapan pada dia .segala kelemahan dia saya terima sebab setiap manusia mesti ada kelemahan dan kelebihan masing-masing :D setiap hari saya akan mendoakan kesejahteraan dia dan minta petunjuk Allah adakah dia yang saya perlukan suatu hari nanti ! tapi kalau dha tak de jodoh InsyaAllah saya akan terima dan redha .
        
          Apa patut saya buat ? kawan-kawan saya ada jugak bagi pendapat .tapi saya tak boleh buat apa yang dorang suruh .dan kalau boleh nak terus terang .tapi demi menjaga maruah saya terpaksa pendam .ini lha perempuan ! tak mampu nak buat apa-apa :( bak kata daya kite try jujur dekat dia .dan tengok apa reaksi dia nanti .kalau dia terima Alhamdulillah .tapi kalau dia tolak dan terus menjauhkan diri itu maknanya Allah dha bagi petunjuk untuk kite mencari yang lebih baik ;)




          Memang mudah untuk merancang sesuatu perkara .tapi susah untuk dibuat .dan keputusannya aku akan terus berdoa pada Yang Maha Esa .dan hanya memendamkan perasaan :) "WE CAN ADMIRE WHAT WE SEE ,BUT WE CAN ONLY LOVE WHAT WE TRULY KNOW" ! manusia memang akan menilai dari sudut dalaman  .sebab 1st impression tuh bermula dari mata bukan hati .jadi ,kita kenalah pilih seseorang dari segi agama bukan hanya tengok luaran dia jek :)



         Jodoh itu rahsia Allah .perkahwinan itu satu permulaan untuk babak-babak seterusnya dalam kehidupan .cinta itu perjuangan .perlu diusahakan walaupun ada rintangan yang akn kite tempuhi untuk bertemu jodoh .jodoh itu bukan milik kita .jodoh itu milik Allah :) maka letakkan ianya di dalam kawalan .bukan mengikut hati dan perasaan .



"Maha Suci Tuhan yang telah menciptakan pasangan-pasangan semuanya baik dari apa yang ditumbuhkan oleh bumi dan diri mereka mahupun apa yang tidak mereka ketahui"


          Terima kasih kerana membaca luahan hati saya yang tengah confuse dengan keadaan sekeliling .hopefuly Allah akan tunjukkan yang mana baik dan yang mana buruk ;) amin .dan akhir sekali "don't trust too much ,don't love too much ,don't hope too much because that too much can hurt you so much :* xoxo bye

Thursday, 29 November 2012

mate :D

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)
           Alhamdulillah SPM pun dha habis .semua berjalan dengan lancar .dan sedih lagi syahdu bila berpisah dengan kawan-kawan .lepas nih dha tak perlu bangun pagi pergi sekolah .



"hye :D kami dari kelas 5 hibiscus" .time nih baru balik kelas tambahan BI .baju kelas kami nih memang macam baju celcom kan :) emm so what .kteorg tak kesah pun .ahh rindu nak pergi kelas tambahan especially kls BI .sebab miss k selalu bawak kuih untuk kiteorg :)



time nih hari graduasi .nih lha mate aku .cantik-cantik kan :D sedih bilaa teringat waktu graduasi .salam restu semua kawan aku nangis .tapi aku nih hati batu sikit .so tak nangis lha .takkan lupa dekat dorang sebab 2 tahun kiteorg sama kelas .dha macam adik beradik :D



haa ! nih bestfriends aku .paling banyak kenangan dengan dorg .rindu nak rehat sama2 .nak kongsi makanan sama2 .nak gosip sama2 .ketawa sama2 .paling best bilaa dha lewat masuk kelas lepas rehat .kiteorg lari sbb takut kena marah dengan cikgu .Ya Allah rindunya dengan dorg :(




gambar2 nih pulak masa tengah SPM :D balik je dari kelas tambahan addmth kiteorg terus keluar sama2 .kenangan time nih .naik bas dari sekolah ke pasar sama2 .auww satu bas penuh dgn bdak kls kiteorg .makan sama2 :D InsyaAllah lepas nih dpat kumpul sama2 mcm nih lagi :) 




last day kami pakai baju koko .last day duduk dalam kelas .time nih kenangan sebelum SPM .balik sekolah ambik gambar semperna last pakai baju nih .emm sedih tapi kite tak boleh buat apa-apa .masa yang terluang dekat sekolah akan sentiasa aku ingat ."will miss all the moment with 5 Hibiscus friends"

"ezzaty.shak.yana.sri.faz.daya.yaya.fiqa.put.
gayu.ain.iffah.farah.susan.syira.pavishan.din.emir.zeekee.siew yi.yenru.arep.hesti.fieza.
syamil.wan.thaqif.apis.sailoong.guoding.yongkit.sianghao.yoofook.lexuan.chinpeng.megat.
nazhan.suria.soonfoo.dan ex-deskmate aku sharifah :D "

:> aku doakan kesejahteraan semua kawan2 aku
:> terima kasih jugak dekat ckigu yang mengajar aku selama aku bersekolah :)
:> thanks and bye :D

Sunday, 14 October 2012

When there is hardly time for our love

          "(pejam mata)tarik nafas....hembus.....tarik (tahan lama-lama)...hembuss sekuat hati :D
          Cara tuh lha aku akan buat bila aku nak tenangkan hati aku .lagi satu bila malam aku suka tengok bulan .walaupun aku dapat tengok bulan tuh seminit .
          Masa berjalan begitu pantas .SPM lagi berapa minggu dan lagi berapa minggu jugak aku nak tinggalkan dia :( apa yang aku tengah risaukan sekarang ? Fikiran ada satu tapi benda yang nak difikirkan lebih daripada satu .normal lha kan :D 
          Selalunya orang kalau bercinta atau dilamun cinta mesti tak boleh belajar .apa lha .hemm tak masuk akal .bagi aku sejauh mana aku suka dekat seseorang  dan sekuat mana rasa aku suka dekat dia aku still dapat belajar dengan aman dan tenteram .Alhamdulillah :D
          Apa yang aku nak cakap nih ? k aku cuma nak tenangkan fikiran .maybe aku tengah fikir pasal dia kot ^-^ tak boleh bayangkan bila orang yang kita suka tak dapat nak jumpa dia lagi .SEDIH ! dekat fb jea lha aku dapat chat dengan dia .
          Macam nih ke rasa bila bercinta ?? kalau macam nih lha rasanya better tak yah bercinta .tunggu dha kerja then terus kahwin .hahah sebab aku takut kehilangan orang yang aku sayang .tapi kalau dha takde jodoh .aku redha .k stop cerita pasal jodoh ,kahwin dan berbagai2 tuh .aku geli sebenarnye :/ and sejak bila aku jiwang nih .hikhik
         Time hujan tadi aku tiba-tiba teringat dekat dia and sedih sebab tahun depan dha tak dapat jumpa :( Ya Allah lagi berapa minggu jea lagi .tiba-tiba jugak aku terbuat something .baca lha ye

ehem ehem testing testing :D

                   TEARS TRICKLED DOWN MY FACE !
                          AKU CUBA MENYEDAPKAN HATI
      MENDOAKAN KESEJAHTERAANMU TANPA DIRIKU DISISI
          BERBEKALKAN IMAN YANG TEGUH DI HATI
         AKU AKAN MELUPAKANMU DARI HARI KE HARI
                       BUT !
             I ALWAYS KEEP OUR SWEET MEMORY
              WALAUPUN SEBAGAI RAKAN SEJATI
                  SUATU HARI NANTI
                   KALAU DIIZINI
           INSYAALLAH KITA AKAN BERTEMU KEMBALI
                WALAUPUN BUKAN DIDUNIA INI
                          TETAPI
                MUNGKIN DI SYURGA YANG ABADI
                                  

Idea aku sendiri .bukannya copy paste k .hahahah tuh jea .bye bye :D

Tuesday, 2 October 2012

HAPPY 17th YEARS OLD

Assalamualaikum B)
          Bangun pagi rasa malas nak bangun even aku tahu hari nih befday aku .bangun dari katil terus berdoa dan berazam semperna hari jadi aku .ada tiga permintaan .sudah semestinya ketiga-tiga tuh dirahsiakan :D hhhaaaaaa k ofc lha ayah orang pertama wish aku .cek phone .wow !terkejut bila seriey hantar msj hari jadi pukul 12.01 a.m .aku terkejut sebab sebelum nih aku ,faz dgn sri macam ada salah faham sikit :( dekat sekolah dorang nyanyi kan lagu birthday dkat aku and bagi sikit hadiah lha .malu tak terkata ^^, dekat sekolah jugak tadi ada pecutan sebelum spm .GREAT!thanks dekat orang yg bagi motivasi tuh .dia dha berjaya buat aku nangis .sorry to say aku maybe luaran nmpk lembut but hati aku keras .susah nak nangis even pasal family mhupun kawan .tiba-tiba je air mata nih nak keluar .and faz pulak minta maaf lagi lha air mata nih mencurah-curah .aku happy sebab dha berbaik dengan faz dan seriey .
        Awal pagi ,diri dekat luar and nmpak dia .harapan aku dia wish but dia just senyum je .takpe aku pun tak mengharap .angan-angan aku tak jadi kenyataan .so fine .aku redha walaupun aku sedih .
         Jujur cakap aku dha takde feel dekat mana-mana lelaki .aku rasa tak de masa nak fikir pasal nih .tapi ada sorang nih suka dekat aku .aku just cerita dekat shak and ezzaty jek .serious aku tak de persaan dkat dia .tapi shak ckp dkat aku .dia ingat ayat2 aku masa form3 yang aku ckap aku ada sdikit perasaan suka bila ada orang suka dkat aku .tapi kan tuh semua dulu .
         Berfikir-berfikir dan terus berfikir .dha lha ! aku tak ingat benda2 yang dha lepas .and aku happy bila aku dha tak suka sape-sape .Alhamdulillah :D tapi shak nih buat aku sedih sebab crush tak wish birthday :( takpe takpe takpe ! aku kan dha lupakan dia .so hidup perlu diteruskan .
      

Friday, 28 September 2012

SPM is just around the corner

Assalamualaikum and hello :')
          Pejam celik pejam celik dha nak masuk bulan 10 ! Ya Allah cepatnye masa tuh berjalan .spm pun dha nak dekat .aku harap aku boleh jawab soalan dengan senang .AMIN ....setiap hari ibu dengan ayah suruh baca buku .kadang2 aku malas nak baca .tapi bila fikirkan masa depan aku terpaksa lha bukak buku .semua orang cakap pure science nih susah .pada aku kalau kita tak baca memang lha susah .aku pun risau nih .tapi aku bersyukur sebab trial yang lepas .addmath dengan fizik dapat C .hahah takpe kot .asalkan creadit :D aku kena kerja keras subjek biologi dengan chemistry .setiap kali aku belajar chemistry .aku mesti nangis sebab aku macam tak yakin :( tapi InsyaAllah aku boleh .

          

          Good luck for SPM candidates this year .Hope korang boleh jawab .terutama sekali dekat classmate aku .aku harap kiteorang dapat bagi result yang cemerlang untuk sekolah .sama jugak dengan batch tingakatan 5 yang lain . k bye :D