Monday, 28 January 2013

our new life ♥

                                      Assalamualaikum
                       hey hey salam sejahtera everyone ;D

          Pejam celik dha masuk tahun 2013 .and dha nk masuk bulan2 dha .hhaaiihhh masa berjalan dengan sangat pantas :D Oh My Prada ! Ya Allah result exam semakin dekat .okay hati dha mula berdebar 150km sejam ! alright lupakan lupakan lupakan .kita kena terima hakikatnya nanti :'( 




          Hey apa kata kita cerita pasal "my new life" .woah :D act dha nak masuk bulan2 still tak dapat kerja .dha minta mana-mana semua tak dapat lagi .emm tak pelah mungkin belum ada rezeki lagi .saya pun malas nak kerja tapi memandangkan saya nak sangat sambung belajar ke menara gading apa salahnya tolong ayah cari duit sebab lepas nih mesti nak guna duit banyak-banyak .and lagipun saya nak cari pengalaman .dduk rumah tolong ibu agak bosan .hheee tapi anak dara kenalah jadi rajinkan :)) dan itu lah kehidupan baru saya .tolong ibu tolong ibu tolong ibu ! hahahaha takpe lah kan .

          Masuk tahun baru agak sedih and rasa sebak sebab dha tak dapat jumpa kawan-kawan :'( tak dapat belajar dekat sekolah .Ya Allah sejujurnya saya rindu zaman persekolahan .rindu classmates ;'( tapi hidup perlu diteruskan .and sekarang semua dha kehaluan masing-masing .tapi masuk bulan1 kiteorg ada hang out sama-sama .okay nak start cerita nih :DD


         masa 03.01.2013 saya tolong jual buku dekat koperasi dengan faz and putri .tetiba ada lha sorg kawan nih sibuk nak datang sekolah kononnya nak jumpa cikgu kaunsling tapi last-last tak jumpa jugak .btw nama dia ain :p hari tuh memang best sebab dapat jumpa mate yang lain .kiteorang sempat ambik gambar buat kenangan lha konon sebab lagipun faz nak pergi plkn :'(


                                    THIS ! SOME PICTURES






            haiihhh rindu time nih .and time nih cikgu tasha belanja domino's semperna birthday putri :D lepas balik dari sekolah nih .saya dengan ain terus pergi tutti frutti dan ain singgah rumah saya .act tak tahu nak layan macam mana .hheee lepas tuh kiteorg pergi sekolah untuk makan domino's tuh .hohoho .lepas ambik adik sekolah kiteorg pergi ke terminal larkin .emm jumpa shak dekat kfc !!!! time tuh shak tengah rehat boleh lha kiteorg duduk-duduk .hhee ambik gambar ? ohh itu sudah semestinya :)

                                                 LOOK !!!!!!!!!!








          Ahahahhahaa nih lha kami ! best jugak time nih :DD lepas tuh balik .tapi time nih sangat-sangat tak boleh lupa .sedih sungguh bila teringat balik :(

                                      .......................


          masa awal bulan 1 jugak kiteorg pergi sekolah sebab nak ambik nmber pin upu ! jumpa mereka ! act nak jumpa crush jugak tapi tak nampak pun dia .but sokay asalkan dapat jumpa kawan-kawan .time tuh kiteorg luangkan masa dekat sekolah pulak .hhee masa kiteorg lepak dekat library dengan cikgu afzam .kononnya cikgu isma nak jumpa kiteorg tapi dia kan dha sarat mengandung so kiteorg tak jadi nak jumpa dia ;'( borak punya borak tetiba pengetua masuk library jumpa ckgu afzam .and pengetua time tuh bermurah hati belanja kiteorg tapi dekat kantin jek lha .but kita kena lha bersyukur kan :) so kiteorg makan lha beramai-ramai di kantin sekolah .kononnya nak rasa masakan kantin baru :D hoohoohoo






                                             

                                     .........................

          Lama-lama semua dha kerja dan bla bla bla .dorg semua busy .masa berapa hari bulan ntah kiteorg hang sama-sama lagi :D shak ajak pergi cs .KENAPA CS ! takde tempat lain ke ?! act ayah tak suka kiteorang pergi situ .tak tahu lha kenapa .time nak minta izin tuh memang payah nak bukak mulut .memandangkan nak jumpa syieqa yang dua tahun tak jumpa terpaksa lha .last-last ibu yang tolong cakap dkat ayah .hhee dan dan dan ! YEEAAYYYY AYAH BAAGGIIII ! sejujurnya saya pun tak berminat nak pergi cs tuh tak thu kenapa .


          Sesudah tibanya di cs *woah ayat tak bole blah* .okay mula-mula tercari-cari mana lha dorg nih .tetiba nampak shak ,syieqa ,putry ,fara ,seriey dgn fiza :D and masa first jumpa syieqa kiteorg peluk sebab lama sesangat tak jumpa .hhaaiihh so sweet :* hukhuk then kiteorg jejalan .luangkan masa dkat mcd jek .pastu ambik-ambik gambar .hhee

                                      SEE !!!!!!!!!
















          Happy happy happy ! takkan lupa hari nih .serious ! :DD lepas tuh saya ,syieqa dengan fara balik naik teksi .rrrrrrriiiiiinnndddddddduuuuu dekat syieqa :'( dan yang lain .hheee

                                      ...............................


          And last hang out dengan kawan masa bulan1 pergi angsana .kalau pergi angsana ayah pasti kasi sebab dekat dengan rumah .and tujuan pergi angsana sebab nak cari kerja ! :D time nih just hang dengan putry ,ezzaty dengan fiqa jek .tapi tetap best walaupun kiteorg keluar 4 orang .tempat pertama yg dituju ofc lha mcd sebab nak teman dorang makan .pastu dorang pulak kena teman saya cari kerja .then kiteorg pergi main bowling .serious itu lah kali pertama saya main bowling .ezzaty pun first time jugak .amboi amboii nampaknye ezzaty dha ketagih main bowling time tuh .hhee dan akhirnya kiteorang pergi karoke .dorang jek nyanyi .saya rasa suara saya terlalu sedap so saya bagi dorang chance .hhee 










          Harap maklum gambar last tuh ciplak gambar fiqa .hheee sebab time nih tak banyak ambik gambar .sebab pukul 5.30 saya dha nak kena balik .hhaaiihhh pape pun thanks dekat kawan-kawan yang buat saya happy sepanjang bulan1 nih :D                     

                                           ...................



          That's all for today .hhee agak panjang lha kan post kali nih .maklumlah saya dapat update bila ada broadband jek :'( emmm and now i'm happy with my new life :D

                                          Wokey dokey

                                        Take a smile ;))
                                        Assalamualaikum
                                             bye bye
                                              xoxo :*

No comments:

Post a Comment