Monday, 4 March 2013

work *-*

                                        Hai,
                         Assalamualaikum,

          Alhamdulillah sebab dha dapat kerja ! means saya bukan penganggur .yeay ! hhee :D dulu dha try cari tapi mungkin rezeki belum sampai .dulu dha masuk bulan1 ingatkan taknak lha kerja sebab rasa dha malas .kononnya dha give up semua tempat mintak tapi tetap tak dapat :( tetiba masa masuk bulan 2 saya rasa macam nak sangat kerja ! sampai tweet nak kerja ! ada kawan dari sekolah rendah dulu ajak saya kerja dengan dia .okay ! punya excited call lha boss dia .and siap datang interview :) 

          15.03.2013 .first day kerja ! ooppsss lupa nak memperkenalkan tempat kerja :D hhmmm nama kedai i-donut and coffee dekat angsana :) not bad lha .kerja sana best .penat sebab berdiri .actually kerja dekat situ hanya 3 orang pekerja perempuan dan selebihnya iaitu 7 orang lelaki .memang dari awal tempat tuh takde pekerja perempuan .abang-abang dekat sini pun okay .ada satu abang tuh nama dia abg fareez dia kira manager lha tapi dia baker .setiap hari jerit nama "AAQQIILLAAHHHH!!!! display donut!!!!!!!!!!" "AQILAHHH ambikkan pisau!!!!!!!" "AAQQILLAHH bilas kain buruk!" "AAQIILLAHHH sapu sampah!" .hahahah kelakar sebab perempuan yang masuk kerja pagi saya sorang jek :D tapi lama-lama abg fareez okay :D

          Asal i-donut nih dekat indonesia .patut lha masa baru-baru masuk ramai orang indon datang .tapi bukan endon yang selekeh-selekeh .dorang jenis orang endon yang ternama lha .haa ! nak tengok tak gambar tempat kerja ! jap eah






          Hmmmmmmmmmm nih lha cawangan dekat angsana .act boss ada bkak dekat jb central 



          Haa gambar atas nih dekat jb central punya .tapi saya kerja dekat angsana .bila hari sabtu ahad memang penat sungguh ! ramai orang datang .angsana nih sebenarnya tak ramai budak lepak .cuma dia banyak function .means jom heboh lha .konsert apa-apa mesti dekat angsana .tapi bila hari sekolah lenggang .siap boleh duduk-duduk :D

          Ahhhh saya nih kerja sebagai packer :D nak jadi crew tapi tuh budak laki .crew nih dia tukang buat topping donut .by the way kerja dekat sini kenyang .asal lapar jek ambik donut satu then makan .pastu dapat bawak balik free donut .





         Nih lha donut-donutnya .macam kelakar pulak .hhmmm tiap hari saya kena susun donut letak dalam tray .btw donut-donut nih semua buat dekat situu jugak .


          Ahhh nih lha mesin yang digunakan untuk menggoreng donut :D hhehhee .aahhhh jap nak upload something


                                           choco banana

                            heaven berry

          Haaa nih lha favourite donut saya ! heaven berry nih sedap sebab dalam dia ada krim strawberry yang rasa dia ala-ala yogurt :D betul-betul heaven lha bilaa makan .hheee :D act ada lagi satu nama dia almond puff .hmmm sedap ! tiap hari makan -..- dekat sini ada jual air jugak! nampak sedap cnth nye air oreo frosty ,vanilla frosty ,ice caramel latte .hhmm sedap .hheee

          Last sekali nak cerita pasal kawan ! ofc lha mesti ada kawan dekat tempat kerja kan ?! haa kawan sekerjakan nama dia farah ,amalina ,abg clare ,abg fareez ,abg daniel ,abg ariff ,udien ,syafiq ,daus dengan mohd :D dorang baik ! dulu memang lha diam jek .tapi lama-lama okay .dekat tempat kerja saya perempuan yang banyak cakap sebab takkan lha nak malu-malu kan :) kerja mesti nak happy :D 




                                        with amalina :*

         okay itu jek ceritanya :D btw datanglah beli donut dekat tempat saya .kalau kenal InsyaAllah free .hheee

                                       Bye :*

No comments:

Post a Comment